Spexa till det med studentfest

När man klarat sina tre år i gymnasiet och ska ta studenten, vill man gärna fira det. En studentfest före eller på studentdagen uppskattas mycket av alla inblandade. Därför följer här några tips på hur man anordnar den bästa studentfesten.

Den som vill ha ett tema på sin studentfest kan följa Åre gymnasiums exempel. De hade i våras en fest med 50-talstema. Lärarna var de som hade anordnat studentfesten. Det bjöds på 50-talsmusik och lärarna från fordonprogramet cruisade med sina bilar. Men att ha en temafest är inget obligatoriskt även om det kan vara kul.

När och var?

Många väljer att ha en studentfest i samband med mösspåtagningen. Då är det viktigt att köpa studentmössa i god tid, så att den hinner levereras innan festen. Det finns också de som väljer att ha en så kallad studentskiva. Dessa fester arrangeras på krogar och de olika klasserna går på varandras skivor. Det kan dock bli väldigt dyrt och det är egentligen bara eventbolagen som tjänar på det. Därför kan det vara bättre att anordna en fest på egen hand. De flesta studenter har faktiskt inte råd att lägga så mycket pengar på en fest. Se därför till att hitta en lokal som är hyfsat billig att hyra. Kanske finns det en bra lokal i skolan eller nära skolområdet som kan vara bra?

Billiga alternativ

När det kommer till mat kan man välja att ha ett knytkalas så att alla tar med sig en rätt var eller så kan man välja att bara bjuda på snack och dryck. Då behöver det inte gå en massa pengar till catering eller restaurangbesök. Vad gäller underhållning behöver inte heller detta bli så dyrt. Många väljer att sjunga sånger och underhålla varandra med olika lekar. De flesta är trots allt väldigt glada i studenttider och det brukar inte krävas mycket för att hålla en god stämning på festen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *